Tudtad, hogy az év végén történik a legtöbb szakítás?

valas_karacsonykor_1.jpgStatisztikák szerint az ünnepek alatt történik a legtöbb szakítás és ebben az időszakban veszekszünk a leggyakrabban. Valljuk be, saját bőrünkön is tapasztaljuk, hogy bizony a Karácsony előtti időszak elég stresszes, embert próbáló. Sőt az ünnepekkel járó stressz nemcsak a karácsony hetére jellemző, hanem már december elején jelentkezik. Ekkor tudatosul bennünk a rengeteg ránk váró feladat, ilyenkor zsúfolásig telnek a bevásárlóközpontok, a parkolóhelyekért megkezdődik a közelharc, sőt sokan még azt sem tudják miből vegyenek ajándékot.  Bizony ez próbára teszi az embert. Ebben az időszakban türelmetlenekké válunk, és máris felüti a fejét a párok között a veszekedés, harag. Az ünnepi időszakban a párkapcsolatok többsége valamilyen konfliktus helyzetbe biztosan beleütközik. A sok stressz az immunrendszert is tönkreteheti, ezért van az, hogy sokan pont a két ünnep között dőlnek ágynak. 

"Honnan tudhatjuk szenteste, napján, hogy mindjárt zárnak a boltok? Onnan, hogy a férjünk karácsonyi beszerző körútra indul." (Allan Pease, Barbara Pease)

Hogyan óvjuk meg a párkapcsolatunkat?

  • Tervezzünk előre

A szokásos rohanás helyett idén váltsunk taktikát és kezdjünk hozzá az ünnepi előkészületekhez már most december elején. A probléma oka leggyakrabban az, hogy az Ünnepre való készülődéssel járó feladatok és felelősség  a felek között nincs egyenlően szétosztva. Most még időben vagyunk, ahhoz, hogy megtervezzük a karácsony előtti teendőiket, felosszuk a feladatokat, és mindenre jusson időnk. Határozzuk meg előre, mely napokat szánjuk a vásárlásra, takarításra, sütésre-főzésre. 

  • Kezdjünk időben vásárolni, használjuk ki az internet adta lehetőségeket!

Ma már az internet világában könnyen beszerezhetjük az ajándékok zömét online rendeléssel. Már csak azért is érdemes időben nekikezdeni, nehogy csak az ünnepek után érkezzen meg a kiszemelt ajándék. Az ilyen jellegű vásárlással kényelmesen, sorban állás nélkül eshetünk túl a karácsony egyik sarkalatos kérdésén.  

A Google szerint az év végi ünnepek eltelte után ütik be a legtöbben a válás szót az interneten. 

  • Ne akarjunk mindent tökéletesre!

Állandóan rohanunk, annak érdekében, hogy minden tökéletes legyen. Így nem ritka, hogy mire eljön az ünnep, már teljesen kimerülünk a sok stressztől. A karácsony nem egy újabb megoldandó feladat, hanem egy meghitt családi ünnep. Nem kell minden áron tökéletesnek lennie. Szóljon ez az ünnep a meghittségről és a szeretetről! Inkább leljük örömünket a Karácsonyi készülődésben.

  • Jusson idő egymásra is

Talán ez a legfontosabb megszívlelendő tanács!! Az ünnepi időszak alatt a párok gyakran a szülőkkel, nagyszülőkkel, rokonokkal töltik a legtöbb időt, így nem marad idejük egymásra. Elkezdődik a végeláthatatlan rokonlátogatás. Figyeljünk arra, hogy egymásra is jusson idő, az Ünnepről ne csak a rohanás jusson eszünkbe!

 

oszd_meg_600x88.png

 

Megosztom

Címkék: tarskereső