Létezik szerelem első látásra?

Ez egy olyan kérdés, amely minden embert foglalkoztat, és néha saját magunk sem tudjuk eldönteni, hogy tapasztaltuk-e már, vagy sem, vagy hogy megtörténhet-e egyáltalán. Temérdek kutatás bizonyítja létezését, vagy épp ennek ellenkezőjét. Na de akkor mégis mi az igazság?

 Szerelem, vagy vágy és vonzódás?

 

Elsősorban a kettő közötti különbséget kell meglátni. Egy buli forgatagában könnyen kezdhetünk vonzódni bárkihez, a szeme, a teste alapján, és ha ez kölcsönös, akkor a hormonoknak köszönhetően könnyen egymásba gabalyodhattok. Ám a tapasztalatok alapján nem ez a tartós kapcsolatok alapja. Tudósok szerint a valódi szerelem esetén ősi ösztöneink miatt először a hangot és az illatot észleljük, és ezután elindul egy folyamat bennünk, amitől leszáll a rózsaszín köd.

Hogy is megy az agyunkban végbe ez a folyamat?

 

Kutatások szerint az agyban különböző kémiai folyamatok felelnek azért, hogy kit látunk első pillantásra vonzónak. Elménk képes a másik félről másodpercek alatt véleményt kialakítani, és ezáltal hirtelen vágyat kelteni bennünk. Persze vannak olyan tudósok is, akik azt állítják, hogy az egész szerelem első látásra dolog csak a memória trükkje, azaz, hogy úgy emlékszünk vissza az első találkozásra, mintha már abban a pillanatban éreztük volna.

36 kérdés a szerelem kialakulásához


Ha úgy érezzük, hogy „Na, igen, ő lesz a nagy ő!”, érdemes kipróbálni egy érdekes játékot, amihez a kérdéseket, és a bővebb leírást itt találhatjátok meg. A kérdések egyre személyesebbé, belsőségesebbé válnak, végül 4 percig egymás szemébe kell néznetek. Ez bizonyíthatja a kölcsönös vonzódást! Ha online társkereső oldalon ismerkedtetek meg, és kialakult a vonzódás, talán pont ez kell nektek, hogy tudjátok egymásnak teremtett-e titeket az ég.


f2d0f6ee0013dd80_x400_scaleup_x1200_gallery.jpg

 

 


Van válasz a kérdésünkre?

Mindenki mást állít, ezért is nehéz a kérdésre választ adni. Azt tudni kell, hogy a testi-lelki vágy még nem szerelem, az már valami sokkal mélyebb dolog, amit első látásra nehéz megérezni, ahhoz már nem elég csak egy álomképet látni a másikban, hanem meg is kell ismerni. De hinni kell az ösztönünknek, és, ha valakire már azonnal csillogó szemekkel nézünk, szívünk a torkunkban dobog, nincs menekvés! Utólag pedig nyugtázhatjuk: “Igen ez szerelem volt első látásra!”.

Ismerkedj itt