7 tipp a párkereséshez ünnepek idején

Gyakran érezhetjük, hogy az ünnepi időszak alatti készülődés miatt, mintha felgyorsulna az idő. A tökéletes ajándékot már beszereztük, de jó egy kicsit hangolódni a karácsonyi és szilveszteri forgatagra, valamint szeretteink körében tölteni az év utolsó napjait. A párkeresők ilyenkor még felfokozottabban élik meg a mindennapokat, mert jó lenne nem csak a családdal, de a hozzánk illő társsal is együtt ünnepelni. Cikkünkben összegyűjtöttünk pár tippet, hogyan keressünk párt ilyenkor, és hogyan vészeljük át az ünnepeket társkeresőként.

couple-exchanging-gifts.jpg

1. Nem vagy egyedül

Egy társkeresőnek néha nyomasztó lehet látni év vége felé a sok boldog és kéz a kézben andalgó párt. Jó észben tartani, hogy nem vagyunk egyedül a magány problémájával, mert ilyenkor még aktívabban keresnek párt az egyedülállók. A karácsonyi időszakot követően az online társkeresőkön is megugrik a forgalom, és megnő az esélye a pártalálásnak.

2. Merj kimozdulni

Az ünnepek előtt és alatt is rengeteg közösségi program várhat ránk. Nem szabad ilyenkor begubózni, és már eleve lemondani egy véletlen találkozás lehetőségéről. Akár kollégáink által szervezett buliról, vagy a szilveszteri partiról van szó a barátokkal, érdemes elmenni, és szinte biztos, hogy találkozunk még rajtunk kívül éppen párt keresővel.

3. Összegezd az évet

Kitűnő időszak ez az elmélyülésre, és az elmúlt év összegzésre. Míg a karácsonyi süteményeket majszoljuk, érdemes átgondolnunk idén mit tettünk azért, hogy lelkileg fejlődjünk, és hogy párra találjunk. Akár össze is szedhetünk pár dolgot, hogy jövőre mivel lenne még érdemes megpróbálkoznunk.

4. Ne keress görcsösen

Sokszor előkerül ez a pont, de ilyenkor érdemes még jobban tudatosítani magunkban, hogy ha görcsösen keresünk társat sokszor éppen az ellenkező hatást érjük el. A kétségbeesettség megérződik, és inkább taszító, mint vonzó hatást érünk el vele.

5. Védd ki a családi nyomást

Inkább a családra jellemző, hogy az egyedülállóknak gyakran tesznek fel kellemetlen kérdéseket a szerelmi életükről. Ha sarokba szorítva éreznénk magunkat, az esetleges visszavágás helyett próbáljunk meg rávilágítani érveinkre. Amennyiben nem mi választottuk a helyzetet, elmondhatjuk, hogy mindent megteszünk, hogy változzon a helyzet, és ha van rá mód szoktunk ismerkedni is.

6. Foglald el magad

Ha már nagyon rákoncentráltál a párkeresésre decemberben, érdemes kicsit más dolgokra is figyelmet fordítani. Ilyenkor rengeteg lehetőséged van adományozni például, vagy segélyszervezetek munkáját segíteni. Gyűjtsd össze és adományozd el az évek óta nem használt ruháid. Esetleg az exektől kapott és a szekrény mélyén pihenő, érzelmi értéket nem képviselő kacatoktól is megszabadulhatsz így.

7. Ne bánd

Sosem véletlen, hogy éppen nem vagyunk párkapcsolatban, vagy nem a megfelelő párkapcsolatban vagyunk. A sikertelen kapcsolatok mindig tanulságul szolgálnak majd. Év vége felé az egyedülállók gyakran érezhetik azt, hogy most sem sikerült, és lezárul egy újabb év igazi kapcsolat nélkül. A csüggedés helyett előre kell nézni, hiszen rengeteg lehetőséget hozhat a következő év. Apró célkitűzéseket kell meghatároznunk magunknak, és megtalálni a belső békét, hogy a következő kapcsoltunk sikeres legyen.