Kezdeményezzen a nő és sikeresebb lesz az ismerkedés!

azyjc0da_p73krg_hvxlyaff-awq6ekg.jpg

Igaz, hogy a való életben az elvárt társadalmi normákon nehéz felülkerekedni, viszont az online társkeresők világa lazább, itt megengedett az is, ha a nő veszi kezébe az irányítást. Sőt! Egy nemrég napvilágot látott kutatás szerint kifejezetten ajánlott!

A női kezdeményezés az online térben sikeres stratégiának számít, legalább is egy amerikai társkereső portál felmérésre szerint. A kutatásban résztvevők ugyanis arra a megállapításra jutottak, hogy a nők csaknem háromszor nagyobb eséllyel kapnak választ az első bemutatkozó levelükre, mint a férfiak. Viszonylag kevesen gondolnak bele a miértekbe, pedig a válaszok kézenfekvőek.


1. A férfiaknak szóló alacsony válaszadási arány betudható a levelek hányaveti, igénytelen, egy-két mondatos kivitelezésének, ráadásul a nők gyorsabban belefáradnak abba, hogy semmitmondó levelekre válaszoljanak „hátha bejön” alapon. Ha a nő kezdeményez, akkor azt valószínűleg alaposabb szemlélődés előzi meg, ennél fogva a levél is mélyebb tartalmú, hosszabb és cizelláltabb lesz, ami a sikerhez vezető út első mérföldköve.


2. A férfi kezdeményezők mindössze 17%-a éri el, hogy randi legyen a levélből, míg a nők esetében ez az arány 30%. Az adatok magukért beszélnek, viszont az is igaz, hogy a férfiak a nagy számok törvénye alapján boldog boldogtalannak írnak, sokszor vaktában lövöldöznek, míg a nők megválogatják azt, hogy kivel állnak szóba, azt meg pláne, hogy kinél lesznek ők a kezdeményezők.

 


3. Érdekes tény, hogy a férfiak az önmaguknál jóval vonzóbb hölgyekre is kivetik a hálójukat, míg a nők megfontoltabbak és többségük reálisabb önképpel rendelkezik, reálisabb célpontot választ, így kevesebbszer pattan vissza. Mivel önmagukkal szemben is kritikusabbak, a kiszemelt pasinál is alkalmazzák ezt a stratégiát. Bár a kritikusság néha hátrány, de az online társkeresésnél és kezdeményezésnél előny kovácsolható belőle.


4. Mi dönti el, hogy kezdeménye-e a nő? Egy szimpla profilkép és a szűkszavú bemutatkozás kevés lesz hozzá. A kedves és frappáns bemutatkozó szöveg, növeli az esélyeket és a nők is könnyebben találnak maguknak társat, ha nem csak a sült galambot várják, de aktívan kiveszik a részüket a társkeresésből.

 

kiprobalom.png