LOVE Egy friss kutatás szerint ez a legfontosabb, amit egy párkapcsolatban keresünk – és nem a szerelem az

                     Ezer embert vizsgáltak, az eredmény – hát legalábbis elgondolkodtató.

ecaccf0b72b1bda9930e1a3282854788.jpg

A Bank of America által megrendelt felmérés azt vizsgálta, hogy mi a legfontosabb tényező, amit az emberek a párjuk kiválasztásánál figyelembe vesznek. Kifejezetten a hosszú távú párkapcsolatokra fókuszáltak, tehát a felmérésben résztvevő ezer férfit és nőt arról kérdezték, mit néznek meg legelőször, ha valóban életük párját keresik. A válaszolók sok mindenre kitértek – megbízhatóság, hűség, kedvesség, intelligencia, humor -, de a lényeg nem ez volt.

Többségük – 55 százalékuk – ugyanis egyértelműen kijelentette, hogy csak egy anyagilag stabil lábakon álló emberrel képes hosszú távon elképzelni az életét. Ez a szempont még a szerelmet is megelőzte.

Minderre rátesz egy lapáttal a felmérés másik eredménye: a válaszolók 63 százaléka kifejezetten ambíciózus, a karrierjében sikeres embert választana, ellentétben egy olyan emberrel, aki mondjuk szociális, jótékonysági vagy bármilyen emberbaráti területen dolgozik (beleértve a civil szervezeteket, állatmenhelyeket vagy természetvédelmi szerveződéseket). A háttérben minden bizonnyal az áll, hogy az utóbbi munkahelyeken kevesebbet lehet keresni. Aron Levine, a kutatás vezetője szerint bár az eredmény elsőre kiábrándítónak tűnhet, tulajdonképpen inkább egyfajta realizmust tükröz.

“A legnagyobb szerelmet is próbára teszi, ha egy pár nem tudja kifizetni a számláit. Az anyagi biztonságra való törekvés a párválasztásban mindig is fontos szempont volt, ha bevalljuk, ha nem.”

via GIPHY

Tegyük hozzá, hogy a válaszadók nem azt mondták, hogy milliomost keresnek, hanem azt, hogy ambíciózus, anyagilag stabil társra vágynak. A felmérés résztvevői egyébként maguk is mind az átlagnál jobban kereső személyek voltak, ezért a kutatás önmagában nem reprezentatív. De azt mindenképp tükrözi, hogy aki elért már egy bizonyos anyagi színvonalat az életben, az a párjától is elvárja ugyanezt.

MindActivist

 oszd_meg_600x88.png

Megosztom