Üzeneted érkezett!

Online társkereséskor főleg a profil kép és a kitöltött adatlap alapján alakítjuk ki az első benyomásokat. Szerencsés esetben nem kell csak a puszta adatokra, és a fantáziánkra hagyatkozni, mert az ismerkedés következő fázisában elérkezünk az üzenetváltáshoz. Ez az első interakció a kiszemelt partnerrel, melyből kiderül mennyire találékonyan tud kezdeményezni és kommunikálni a másik. Az elengedhetetlen udvariassági és helyesírási képességek kerülnek mérlegre a profilkép és az adatokból összerakott fantáziaképpel. A következőkben az első találkozást megelőző üzenetváltásokról lesz szó, azaz hogyan haladjunk az online társkereséstől a randevúig.

slider3.jpg

Személyünknek szóló - persze nem csekk befizetésre felszólító - levelet és üzenetet kapni jó érzés: Valaki gondolt ránk, meg akar szólítani minket, érdeklődik irántunk. Ha az online társkereső felületen keresztül érkezik egy üzenet, izgalommal olvassuk el a nekünk szánt sorokat. Az üzenet érkezhetett a személytől, aki felkeltette az érdeklődésünket és már írtunk neki, vagy egy olyan idegentől, akit eddig nem láttunk az oldal találati listájában, de a levél mellett gyorsan megtekintett kép alapján vagy szimpatikusnak tűnik, vagy nem. Fontos a megszólítás, hogy ne legyen erőltetett, vagy túl személyeskedő és nyomulós.

Az első levél alapján dől el akarjuk-e tovább folytatni a beszélgetést, és sokszor ezek az első sorok jönnek a legnehezebben, mert egyből a jó benyomás elérése törekszünk. Lehet semmi frappáns nem lesz a nekünk címzett levélben, de ez ne tartson minket vissza az ismerkedés folytatásától, mert lehet, hogy a következő üzenetek már oldottabb hangnemben íródnak. Fontos tényező az illető helyesírása. Külön értékelhető a mobiltelefonon pötyögésből adódó véletlen elírás, ha többször is előfordul az a hanyagságot és a műveletlenséget tükrözheti.

Ha a forma rendben van, a tartalom feldolgozása vezet a továbbiakhoz. Vegyünk figyelembe, hogy a jó előre kigondolt válaszok mögött egy másik személyiség is megbújhat. Ha minden jól alakul, sikerül megtalálni a közös hangot, amin elindul egymás személyiségének felfedezése. Ezért hasznos az adatlapunkat részletesen kitölteni, mert könnyebben találhatnak bennünk szimpatikus vonásokat, és ugyanakkor témát is a levelezés elkezdéséhez vagy folytatásához. Így a közös érdeklődés folytán egyből közelebb is érezzük magunkhoz levelezőpartnerünk. Persze nem mindig alakulnak ilyen könnyedén és egyszerűen az üzenetváltások. Sajnos pár begépelt sorban nem lesz benne a másik hanglejtése, nem látjuk a tekintetét miközben kimondja a hozzánk intézett sorokat. Az emojik serege siet a segítségünkre ilyenkor, de még így is születhet félreértés egy viccnek szánt mondatból.

A másik gyakori hiba, többnyire a nőknél, hogy kétségbe esnek, ha a férfi nem válaszol egyből az üzenetükre. Vegyük figyelembe, hogy a 24 órás online lét nem feltételezi azt, hogy a levelezőpartnerünknek mindig lesz ideje azonnal reagálni. Ha viszont 1-2 nap is eltelik egy-egy üzenet között, inkább legyünk résen, és engedjük el az illetőt, ahelyett, hogy szitokhalmazt szórunk rá, amiért hanyagol minket. Ugye, hogy a mellőzés legtöbbször rosszul esik? Pont emiatt érdemes ilyenkor a magunk részéről is megtenni azt a figyelmességet, hogy ha pár üzenet után mégse szeretnénk folytatni, legyen bennünk annyi kurázsi, hogy ezt tudatjuk a másikkal.

Ügyeljünk rá, és lehetőleg kerüljük a kétértelmű kifejezéseket, hiszen egyelőre csak arra a szintre kell eljutni, hogy érdemes lesz-e személyesen is folytatni az ismerkedést. Épp emiatt lehetőleg ne adjunk meg semmi közelebbi személyes adatot magunkról, a bizalom eléréséhez idő kell és a másik mélyebb megismerése. Ha az üzenetek alapján szimpatikus volt a másik, és valóban úgy érezzük van egy közös hullámhossz, akkor randira fel!

Ha társkeresőn töröd a fejed