A pánikszerű párkeresés szezonja

Beköszöntött az ünnepi készülődés időszaka. Ilyenkor az átlagnál felfokozottabb hangulatban telnek a napok mindenkinek. Talán csak a forralt bor illata, az adventi vásárok és a karácsonyi hangulatfények feledtetik az ajándékvásárlás és az év végi hajrá fáradalmait. Az egyedülállóknak ilyenkor még egy lapáttal rátehet a mindennapjaira a pánikszerű párkeresés időszaka. Ez az a pár hét, amikor a megrögzött szinglik is vágynak a gyors elköteleződés után. Cikkünkből megtudhatod, hogyan kerüld el az olyan kapcsolatot, amit a tavasz első szellői egyébként is továbbfújnának.

55e4636d48b179f1_x400_scaleup_x1200_gallery.jpg

Ne vidd túlzásba a randikat

Mielőtt betábláznád a karácsony előtti napokat randikkal, inkább szelektálj a lehetséges randi partnerek között, és csak olyannal találkozz, aki nem csak jobb híján szimpatikus. A megnyugvás hamis illúzióját keltheti, hogy a sok randival eleget tettél a párkeresési kötelezettségeidnek. Ugyanakkor, ha a kényszerűség motivál, akkor a csalódás előbb kerül elő, mint a karácsonyi díszek a dobozból.

Csak ha tényleg kedveled

Habár nagy a kísértés így december tájékán olyan partnert választani, aki éppen megteszi, pont emiatt nem érdemes egy ilyen kapcsolatba belemenni. Ha mondjuk külsőre tetszik, de egyébként nagyon nem egy hullámhosszon vagytok, valójában nem fogod magad jobban érezni a tudattól, hogy van kiről mesélni otthon.

Tudd meg mit gondol a család és a barátok

Persze egy friss kapcsolatot nem feltétlenül szokás egyből az ünnepek alatt a család előtt is vállalni. Azonban ha pár hét leforgása alatt szoros kötelék alakult ki, akkor elég erős próbája lehet a kapcsolatnak, ha az ünnepek alatt bemutatod a család és a barátoknak. Könnyen kiderül, mennyire fogják hozzád valónak tartani a jelölted.

Tudtok-e figyelmi egymásra

Ha valódi kötelék alakult ki két ember között, akkor automatikusan odafigyelnek egymásra, és szeretnék tudni, hogy mire vágyik a másik. Ha gondban vagy, hogy mivel lepd meg a partnered már az elején, vagy esetleg ő hagyja figyelmen kívül a vágyaid, nem valószínű, hogy igazán ráhangolódtatok egymásra.

Ne siess nagyon előre

Sürgető és frusztráló érzés ilyekor egyedülállóként látni a sok andalgó szerelmespárt, a boldog családokat, hiszen te is szeretnéd már átélni a szerelem és a meghittség melengető érzését. A legjobb, amit tehetsz, ha megpróbálsz hátralépni egyet, és lassítani a tempón. Jobb számot vetni ilyenkor az elmúlt évvel, azzal hogy mit lehetett tanulni belőle, és a jövő évre milyen tanulsággal gazdagodva találhatod majd meg a megfelelő partnert, aki nem csak az ünnepek idejére tesz majd boldoggá.

 

belep.png