10 kérdés, ami beindítja a társalgást egy randin

Sokszor még annak ellenére is előfordulhat kínos csönd az első találkozó alakalmával, ha a randizók már online is beszereztek pár infót egymásról. A kínos csöndnek sok oka lehet, így például félénkség, vagy bizonytalanság a megosztandó információkkal kapcsolatban. Rosszabb esetben a randipartnerünk mégsem jön be annyira, ezért kínosan feszengünk, és nem szeretnénk annyira belemélyedni a dologba. Bármelyik esetről is van szó, ha már összejött a találkozó, sokkal kellemesebb élményként fog megmaradni, ha képesek vagyunk a megfelelő kérdések mentén haladva fesztelenné tenni a randit. Az alábbiakban bemutatunk tíz kérdést, ami segíteni fog áthidalni a témátlanság szorongó helyzetét.

3-jel-hogy-tetszel-neki-a-randin.jpg

A kérdések persze önmagukban még szintén vezethetnek zsákutcába, ha például eldöntendő kérdésről van szó. Például, ha megkérdezzük a másikat, hogy szeret-e utazni, és erre igen a válasz, akkor tovább kérdezhetünk, hogy mik a kedvenc úti célok, vagy hol járt eddig az illető. A nemleges válasz esetén megkérdezhetjük, hogy miért nem szeret utazni. A kérdések mindig további kérdésekhez vezetnek, így biztos, hogy áthidalhatóak a kisebb-nagyobb szünetek a társalgásban. 

1. Van kedvenc gyerekkori emléked?

A gyerekkorból biztos mindenki tud legalább egy kedves emléket felidézni, ami kellemes alaphangulatot teremthet, és kicsit bensőségesebbé teszi a beszélgetést.

2. Hol nőttél fel/jártál iskolába?

Ha kiderül, hogy közel nőttetek fel egymáshoz, akkor lehet közös pontok is lesznek életetek ezen szakaszából. Ha teljesen máshol éltetek, akkor pedig jobban kifaggathatod a másikat arról, milyen élmény volt azon a helyen felnőni.

3. A családdal gyakran összejöttök?

Kicsit érzékenyebb téma, mert előfordulhat, hogy a másiknak nincs nagy családja, vagy már nem élnek a szülei és testvére sincs. Bármilyen választ is kapnál erre a kérdésre, mindig megfelelő empátiával és diszkrécióval vidd tovább a beszélgetést, vagy inkább zárd le a témát. Van még más kérdés a tarsolyodban!

4. Társaságkedvelő vagy visszahúzódó vagy?

Az introvertáltak és extrovertáltak tulajdonságai sokszor jól kiegészítik egymást. A különbségek és a hasonlóságok ebben az esetben kifejezetten jó témát adnak egymás személyiségének megismeréséhez.

5. Milyen könyvet olvastál/filmet néztél/zenét hallgattál mostanában?

Lehet már lekáderezted a másikat online, és tudod mik a kedvenc filmjei, könyvei és zenéi, de a legfrissebb információk is jó alapul szolgálnak a kínos csönd elűzésére.

6. Szeretsz utazni?

A bevezetőben is emlegetett kérdés, ami azért az emberek nagyobb százalékát érdekli, és szívesen tölti a szabadidejét utazással, valamint új helyek felfedezésével. Itt nem csak a jövőbeni tervekről, de a múltbeli élményekről is bőven lehet beszélni.

7. Mi a legőrültebb dolog, amit tettél és szívesen emlékszel vissza rá?

Fontos kiemelni a kérdés második felét, mert egy-egy igazán őrült élményről nem biztos, hogy az első randin kell mély beszámolót tartani. Szóval ez függ az őrültség mértékétől, és a másik nyitottságától is. Első körben kezdjünk inkább egy könnyedebb történettel!

8. A múltban melyik korszakba utaznál vissza szívesen?

Ebből kiderülhet mennyire kreatív vagy tájékozott elme a másik, hiszen ehhez szükséges egy bizonyos mértékű történelmi tudás is, vagy egy részletesebb rálátás a közelmúlt eseményeire. De ezektől függetlenül is születhetnek meghökkentő és érdekes válaszok. Ezt a kérdést biztosan nem sokan teszik fel egy első randin!

9. Mi az álomnyaralásod?

Ez kicsit összefügghet az utazással kapcsolatos kérdéssel, de egy álomnyaralásnak sok összetevője van, nem csak az úti cél a lényeg, hanem például mivel utazna, vagy milyen dolgokat próbálna ki az adott helyen.

10. Milyen hobbit/sportot próbálnál ki szívesen, amihez eddig nem volt lehetőséged?

Ez a téma is rengeteg lehetőséget rejt magában, még ha előzetesen már kiderítettük, hogy mi a kedvenc hobbija vagy sportja a másiknak. Ez már előszobája is lehet egy következő közös programnak, amit esetleg mindketten szívesen kipróbálnátok.

Randi oldal itt