Internetes ingyenes társkeresés és a biztonság

Gyere ismerkedj te is

Az internetes társkeresés a magyar egyedülállóknak élvezetes és izgalmakkal teli kalandot jelent, hiszen számtalan különféle internetes társkereső létezik egészen eltérő célcsoportok számára.

A társkereső oldalak leegyszerűsítik az ismerkedés menetét, általuk könnyedén találkozhat olyan emberekkel, akikkel feltehetőleg jól megértik egymást. Mindemellett van, aki az online ismerkedés során megfeledkezik a személyes biztonságáról.

Bár túlzott aggodalomra semmi ok – hiszen a magyar internetes társkereső portálok célja, hogy a felhasználók számára egyaránt biztonságos és megbízható keretet teremtsenek – fontos, hogy a biztonságos ismerkedés érdekében figyelembe vegyen néhány alapvető szabályt:

00.jpg

  • Semmiképp ne utaljon át pénzt olyasvalakinek, akit nem ismer. Legyen különösen elővigyázatos, ha egy friss internetes ismeretség anyagi támogatást kér. A szívszorító történetek általában valótlanok. Kitalálóik a szánalmat keltő, drámai történetek mesterei, akik gyakran betegségekről, tragikus sorsokról, úgy mint balesetekről vagy más szomorú eseményekről számolnak be. Mielőtt úgy dönt, hogy anyagilag támogat egy ismeretlent, mindenképp beszélje meg egy barátjával, családtagjával vagy az ügyvédjével. A kívülállók számára gyakran könnyebb objektíven megítélni egy-egy helyzetet.
  • Az első találkozón legyen mindig elővigyázatos. Megismerkedett valakivel, akit érdekesnek talál és alig várja, hogy személyesen is találkozzanak – ez már csak természetes és érthető. Mindemellett érdemes óvatosságból néhány körültekintő intézkedést hozni: értesítse egy ismerősét, hogy olyasvalakivel találkozik, akivel az interneten ismerkedett meg. Adja meg a családjának vagy a barátainak a randevúpartner nevét, e-mail címét és telefonszámát. Továbbá válasszon olyan nyilvános találkozóhelyet, ahol biztonságban érzi magát és lehetősége van távozni, ha mégsem érezné magát jól a randin.

A fent leírtakat nem elriasztásnak szántuk. Az internetes ismerkedés élvezetes és kockázatmentes, ha biztonsága érdekében betartja ezeket az egyszerű és alapvető szabályokat és a józan ész logikáját követi. Önhöz hasonlóan sok magyar egyedülálló keresi társát.

Sok sikert a társkereséshez és minden jót kívánunk!

kiprobalom-most-1-300x137-300x137.jpg