Idén másképp lesz! – 5 tanács, hogy idén megtaláld a párod

Az új évi fogadalmak sok esetben közel sem válnak úgy valóra, mint ahogyan sokan az év elején eltervezik. Elfogy a lendület, vagy talán a korábbiakhoz hasonló hibák miatt, csak kudarc marad a remény helyén. Jó, ha a társkeresők az év eleji fogadalmaik betartásakor figyelnek rá, hogy mindig lehet másképp, mint korábban. Összegyűjtöttünk pár tippet, hogy a megfelelő társ megtalálása idén eredményes legyen.

0.jpg

1. Tudd ki vagy, és kire vágysz

A sikerhez vezető lépcsőn ez legyen az első fok. Amíg valaki nincs tisztában saját magával és az igényeivel, valamint ezt nem tudja felvállalni, addig a társkeresés is csak akadozva fog menni. A saját személyiség, vagy a másiktól elvárt dolgok is fontosak, de ami szintén fontos, hogy a végcél ne az akaratunk érvényesítése legyen a másik fölött. Képesnek kell lenni a kompromisszumokra, és a közös igények kialakítására.

2. Kezdeményezz, de ne erőltesd

A társkeresők januárban a legaktívabbak, ha az igazi megtalálásáról van szó, ugyanakkor helytelen görcsösen párt keresni. Az ismerkedésben az az izgalmas, hogy bármi lehet belőle, kivéve ha erőltetetté válik. Ha úgy tűnik egyoldalú lett a vonzalom, jobb hamar túllendülni rajta, és az előrelépésre koncentrálni.

3. Engedd el a múltat és a csalódásokat

Bárki hajlamos néha a múlton rágódni, és a régi kapcsolatok miértjein töprengeni, vagy ami még rosszabb, a „mi lett volna ha?” kérdésen fennakadni. Érdemes a csalódásokat épp ugyanúgy feldolgozni, mint a régi kapcsolatokat. Megvolt az oka, ha nem működött egy kapcsolat, így ami elmúlt ne befolyásolja a jelent.

4. Valósítsd meg a céljaid

A társkeresők életében talán épp a magánytól való félelem miatt nagyobb hangsúlyt kap az igazi megtalálása, mint az életük többi területe. Jó észben tartani, hogy nem attól lesz sikeres a párkeresés, ha minden e köré szerveződik. Meg kell találni azokat a pontokat az életben, akár hobbi, barátok, vagy a munka területén, ami kikapcsol, és amiben örömöt lehet lelni. 

5. Keress új ismerkedési helyeket

Valószínűleg a 21. századi társkereső már nem csak a szórakozóhelyeken próbál ismerkedni. Az online társkeresés is egyre elfogadottabbá vált a jelen évtizedben. Az internet közelebb hoz egymáshoz olyan embereket, akik máshogy nem tudtak volna találkozni. Ez lehet egy kifejezetten erre  a célra létrehozott oldal, de az érdeklődési köröket megcélzó, könyv, film, zene, vagy hobbi témákban mozgó oldalak is rengeteg lehetőséget rejtenek magukban. Érdemes nyitottnak lenni, és új lehetőségeket keresni ez által az ismerkedésre.

 

Találd meg a párod még ma!