A szex szerepe a párkapcsolatokban

A szex nem játék. Valódi tartós érzelmeket gerjeszt.

"A szex nem játék. Valódi tartós érzelmeket gerjeszt."
(Epiktétosz)

Az egészséges emberi test igényli és élvezi a szeretkezést. Az emberi faj egyik jellegzetessége, hogy a szexualitást nem csupán az utódok biztosítására, hanem örömszerzésre is használja. A párkapcsolatok örök kérdése, hogy van-e általános szabály, gyakoriság, kivitelezési forma, amely biztosíthatja a két ember kölcsönös igényének kielégítését.

26-040557-first_date_guide.jpg

Több évszázad tapasztalata, kutatások sora azt bizonyítja, hogy akkor és csak akkor járul hozzá a szex a párkapcsolat harmóniájához, ha mindkét fél hasonló vágyakkal és elképzelésekkel rendelkezik.

Ha az egyik félnek különleges intim vágyai vannak, társa pedig szemérmes, kapcsolatukban a szexualitás szorongások kiváltójává, konfliktusok forrásává válhat. Az emberi szexualitásnak egyetlen szabálya van, csak akkor és csak olyan formában, amikor és ahogyan a másik félnek is örömöt jelent.

Tévedés azt hinni, hogy a testi szerelem csupán az orgazmusról szól. Minden esetben lelki történések sorozatát indítja el. Különböző pszichés hatása van az "egyéjszakás" kalandnak, félrelépésnek, csak a szexre korlátozódó kapcsolatnak és a szerelemmel társuló szeretkezésnek.

Párkapcsolatoknál a testi vágy és kielégülés mellett minden együttlét kifejezi a másik iránti figyelmet, törődést, eszköze annak, hogy két ember örömöt és szeretetet adjon egymásnak.

Kedves olvasó, ha te is ismerkednél akkor keresd fel ezt az oldalt!

Ha többet szeretne tudni a témáról, iratkozzon fel a hírlevelemre.