Jó helyen keresed a szerelmet?

Számít vajon, hogy hol találkozol a potenciális partnerrel? Maga az ismerkedés környezete is előjelezheti, hogy a kiszemelt partner milyen kapcsolatra vágyik? Egy kutatás szerint az alapján is kiderülhet, hogy valaki rövidtávú vagy hosszútávú kapcsolatra vágyik, hogy hol ismerkedik a legszívesebben.

26-040557-first_date_guide_1.jpg

A Nyugat-Sydney Egyetemen végzett kutatás azt vizsgálta, hogy az emberek hol keresnek rövidtávra és hosszútávra partnereket. Azt már előre leszögezhetjük, hogy a tesztalanyok nagyrészt egyetértettek abban, hogy hol érdemes hosszútávú és hol érdemes rövidtávú kapcsolatot keresni.

Hosszútávú ismerkedéshez ajánlott helyek:

-          Iskola

-          Szervezetek

-          Vallásos helyek

-          Munka

-          Edzőterem

-          Kávézó

-          Önkéntes munka

-          Szomszédság

-          Konferencia

Rövidtávú ismerkedéshez ajánlott helyek:

-          Bár

-          Nightclub

-          Partik

-          Táncos hely

-          Vízpart

-          Esküvő

-          Edzőterem

-          Koncert

-          Szomszédság

Ha megnézzük a két listát, akkor a szomszédság és az edzőterem a közös pont. Mondhatjuk, hogy az edzőterem inkább közvetetten járul hozzá a tartós boldogsághoz, és nem feltétlenül a súlyok emelgetése közben fogjuk megtalálni az igazit. A szomszédság érdekes pont, de ha valaki a szomszédjával randizik, és megromlik a kapcsolat, akkor igen kellemetlen helyzetek alakulhatnak ki.

kiprobalom-most-1-300x137-300x137.jpg

A két lista többi pontja jól elkülöníthető, hiszen a klubok, partik és a könnyed szórakozást ígérő helyeken nem feltétlenül a komoly kapcsolatok kerülnek előtérbe.